perjantai 29. tammikuuta 2016

BAARIKÄRPÄSENÄ HYRIABAARIN KATOSSA JA VÄHÄN MUUALLAKIN


Baarimestariopiskelijoiden kiireinen syksy meni opiskellessa koulussa teoriaa minun ja ulkopuolisten asiantuntijoiden  ohjauksessa ja käytäntöä uuden opettajan Mikko Setälän osaavassa ja innostavassa ohjauksessa.







Huippubaarimestari Ivan Varvas käy meillä usein kertomassa baarimaailman historiasta ja ilmiöistä. Hänen vankka kokemuksensa kansainvälisestä baarityöskentelystä auttaa meitä ymmärtämään ulkomaalaisia baariasiakkaitamme ja palvelemaan heitä entistä paremmin. Hän myös valmistaa baarimestariopiskelijoiden kanssa keittiössä siirappeja ja opettaa hyödyntämään keittiön raaka-aineita ja työtapoja valmistaessamme maistuvaa cocktailia.






 



Markku Raittinen Finlandia Vodkalta kävi taas kertomassa meille
 vodkan historiasta ja valmistuksesta. Hän järjesti tastingin, jossa saimme maistella eri tyyppisiä vodkia ja arvioida ja tunnistaa niitä.
Tällaiset asiantuntijakäynnit innostavat opiskelijoita ja tuovat oppimiseen virkistävän oikean elämän tuulahduksen. Samalla heidän on mahdollista luoda kontakti tuotteen asiantuntijaan.







Oluen verraton asiantuntija ja myös molekyylimiksologian osaaja, baarimestari Jussi Leveelahti kävi tekemässä taikojaan ja opettamassa niitä Hyrian baarimestariopiskelijoille. Kuvassa savustetaan vodkaa...











 

 Osa opiskelijoista vieraili Berliinin baarimessuilla ihastelemassa suuren maailman baaritrendejä ja nauttimassa Berliinin baarien ainutlaatuisista tunnelmista. Tästä opintomatkasta on jo tullut joka syksyinen perinne baarimestarikoulutuksessamme.



 Vietimme kaksi päivää alan verkostoitumisen kannalta tärkeässä suomalaisessa baaritapahtumassa, Finnbarmessuilla. Messut antavat mahdollisuuden tutustua uusiin ja perinteisiinkin tuotteisiin ja siellä voi myös seurata Suomen baarimestareiden parhaimmiston kamppailua Suomen baarimestaruudesta eri sarjoissa. Opiskelijat istuivat myös kuuntelemassa alan ja yhteiskunnan päättäjien panelia anniskelun ja alkoholin asemasta ja tulevaisuudesta nykyisessä yhteiskunnassamme. Pienet tietoiskut ja koulutukset tavoittivat myös innokkaat opiskelijamme.



Pikkujoulukauden opiskelijat sammuttivat työelässä juhlakansan janoa, oppien samalla työskentelemään kiireessä ja paineen alla. Sain houkuteltua työelämän pyörteestä muutaman baarimestariopiskelijan pieneen edustustilaisuuteen, jossa tarjosimme koulumme päättäjille moctaileja ja rentoutimme koulumme henkilökuntaa järjestämällä heille hienon teemaillan oluen ja ruoan yhdistämisestä Oktoberfest tyyliin.







Muutama päivä vielä lähiopetusta edessä päin, ja sitten taas opiskelijat keskittyvät näyttämään osaamistaan työelämässä. Aloitamme uuden baarimestarin erikoisammattitutkinnon ryhmän 14.3.2016. Laita hakemus, jonka löydät sivulta www.hyria.fi



Heidi Jutila
Baarimestarin eat:n ja tarjoilijan at:n tutkintovastaava
Hyria aikuiskoulutus oy












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti