maanantai 22. kesäkuuta 2015





BAARIMESTARIN TUOTETUNTEMUS






Ravintoloiden ja baarien asiakkaat ovat hyvin kiinnostuneita ruoka- ja juomatietoudesta ja he tuntevat laajasti ruokien raaka - aineita ja tietävät myös paljon viineistä, oluista, viskeitä ja saattavat olla hyvin perehtyneitä vaikka gineihin tai tequiloihin. Kulinarismi on tullut monin tavoin osaksi tavallisten ihmisten elämää. Ruoka ja juoma ovat harrastus monille. Asiakkaamme valmistavat kotonaan gourmet tasoista ruokaa ja osaavat etsiä niihin sopivat viinit kaupasta. Heillä saattaa olla myös hyvin varustettu kotibaari, jossa he kokeilevat ulkomaan matkoilla maistelemiaan juoma-sekoituksia.

Asiakkaiden hyvä tuotetuntemus antaa meille hyvän syyn kehittää baarimestarin tuotetuntemusta vielä paremmaksi. Ravintoloissa yleensä juuri baarimestari tuntee juomatuotteet ja alan trendit kaikkein parhaiten, hänen tehtävänsä on keskittyä niihin, ja pitää itseään ajan tasalla.

Viimeisin tieto löytyy internetistä ja alkoholijuomien maahantuojilta ja valmistajilta, sekä alan messutapahtumista ja lehdistä. Baarimestarin erikoisammattitutkinnon koulutuksessamme pyydämme oppilaitokseemme usein alkoholijuomien maahantuojien edustajia vierailulle kertomaan ja esittelemään tuotteitaan. He kertovat juomien historiasta, valmistuksesta ja tarjoilutavoista, sekä järjestävät meille tastingejä. Vierailemme suomalaisissa tislaamoissa, panimoissa ja marjaviinitiloilla. Käymme tutustumassa SuomessaViini- ja Finnbar-messuille. Teemme myös opintomatkan Berliiniin Bar Convent tapahtumaan, missä ovat esillä viimeisimmät baarimaailman kuviot. Osallistumme siellä kansaivälisesti merkittävien luennoitsijoiden pitämiin juoma-tietouden luentoihin.


Heidi Jutila

Baarimestarin eat:n ja tarjoilijan at:n tutkintovastaava

Hyria koulutus









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti